Ερημογραφια IV: Nightcall.

Πέρασα περίεργες ημέρες. Όπως και όλοι μας μάλλον. Είδαμε μία εξέγερση και κανείς μας δεν την ονόμασε έτσι. Ίσως γιατί δεν είναι πια κάτι υπεράνθρωπο, κάτι έξω απ’τις δυνατότητές μας, κάποια μακρινή έκρηξη οργής. Είναι πλέον αυτό που κάνουμε ως πλήθος, ο τρόπος να υπάρχουμε. Πλέον ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους, στο πεδίο του πολέμου. Οι ιδέες δεν προπαγανδίζονται ιδιωτικά. Το πεζοδρόμιο βρέθηκε για ένα βράδυ απο πάνω μας. Απο κάτω δεν υπήρχε παραλία αλλά ελάχιστα μας πείραξε.

Sic transit gloria mundi θα σκεφτούν κάποιοι. Ναι, έτσι περνάει, έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις, έτσι απελευθερώνεται η μητρόπολη, έτσι το κέντρο της αθήνας ξεφεύγει απο την γενικευμένη εποπτεία. Δεν θα πω ψέματα, όταν ήρθε η Δευτέρα, σε καπιταλισμό ξυπνήσαμε και μάλιστα σε έναν καπιταλισμό χειρότερο απο τον προηγούμενο. Χειρότερο; Όχι, για την ακρίβεια μιλάμε για έναν καλύτερο καπιταλισμό, έναν καπιταλισμό 2.0, πιο βάρβαρο, πιο άνισο, πιο ειλικρινή για τις προθέσεις του. Αλλά σε έναν καπιταλισμό που η βάση του, η δυνατότητά του να παράγει έχει αρχίσει να τον σιχαίνεται, να καταλαβαίνει την λειτουργία του έξω απ’ τα θεωρητικά εργαλεία των οικονομικών επιστημών.

Ρώτησα την φίλη μου την Κ. αν στενοχωρήθηκε για το Αττικόν. “Μ’ αρέσουν οι πόλεις που παθαίνουν τα ίδια με τους κατοίκους τους” είπε.

Tagged

One thought on “Ερημογραφια IV: Nightcall.

  1. StormRider says:

    Ρώτησα τη φίλη μου τη Β. αν στεναχωρήθηκε για την Άλφα: “Καλά να πάθουν, το χάρηκα” (σ.σ. 1μιση χρόνο επισφάλειας στα κεντρικά: last calls για ανανέωση σύμβασης (μέσω HR) το τελευταίο πενθήμερο, μη καταβολή υπερωριών, μη ανανέωση σύμβασης στο μισό+ τμήμα προ διμήνου, καθημερινό ξύπνημα 5.30)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: